ΤΣΙΑΡΔΑΚΑΣ
ΤΣΙΑΡΔΑΚΑΣ
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ - ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ
Η ιστορία του οινοποιείου της οικογένειας Τσιαρδάκα, εξελίχθηκε διαχρονικά, παράγοντας κρασί και τσίπουρο από πατέρα σε γιό. Η αμπελουργική περιοχή των Γόμφων είχε πάντοτε καλλιεργηθεί από την αρχαιότητα και παραμένει γόνιμη μέχρι και σήμερα. Αναφορές υπάρχουν από αρχαίους έλληνες και λατίνους ιστορικούς για την ποιότητα του οίνου της περιοχής. Τόσο που η λεγεώνα του Καίσαρα ιάθηκε από το κρασί των Γόμφων, μετά την κατάληψη της πόλης από τους Ρωμαίους. Ερχόμενοι στα νεότερα χρόνια και κατ' ομολογίαν των παλαιότερων, η ποικιλία που κυριαρχούσε στην παραγωγή οίνου ήταν η Λημνιώνα. Η Λημνιώνα, έδινε ανέκαθεν κρασιά ζωηρά κόκκινα και αρωματικά.
Οι ποικιλίες των ιδιόκτητων αμπελώνων του οινοποιείου μας, είναι οι ελληνικές ερυθρές ποικιλίες: Λημνιώνα, Μανδηλαριά και Μοσχάτο. Ενώ, στις ξένες ποικιλίες σταφυλιού ανήκουν οι: Cabernet Sauvignon και Merlot. Οι ελληνικές λευκές ποικιλίες των αμπελώνων μας είναι: η Μαλαγουζιά και το Ασύρτικο. Τέλος, στην ίδια κατηγορία αλλά ξένης προέλευσης υπάρχουν οι εξής: Sauvignon ΒΙanc, Trebbiano και Chardonnay. Συνδυάζοντας αυτές τις ποικιλίες τα κρασιά μας βγαίνουν με υψηλούς αλκοολικούς βαθμούς, αρώματα και υπέροχα χρώματα.
Αναφορικά με την Απόσταξη του τσίπουρου οι ποικιλίες που χρησιμοποιούμε είναι: το Μοσχάτο Αμβούργου (άρχοντας της απόσταξης), η Μαλαγουζιά και το Ασύρτικο. Προς δοκιμή είναι ακόμα η απόσταξη των ποικιλιών Λημνιώνα και Μανδηλαριάς.
Το καλό κρασί γεννιέται πρώτα στο αμπέλι και μετά στο οινοποιείο. Στο κρασί μας αποτυπώνεται το μεράκι για την αμπελοκαλλιέργεια, αποκλειστικά από σταφύλια των ιδιόκτητων αμπελώνων της οικογένειας Τσιαρδάκα.
Επισκέψεις
Οι επισκέψεις γίνονται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού καθημερινά από τις 12:00 έως τις 18:00. Οι επισκέπτες μπορούν να ξεναγηθούν στους αμπελώνες και να απολαύσουν τα προϊόντα μας στους χώρους του οινοποιείου. Η επικοινωνία μπορεί να γίνει στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Γόμφοι Τρικάλων — Θεσσαλία