ΛΙΑΚΟΥ
ΛΙΑΚΟΥ
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ
Το ξεκίνημα έγινε με πολύ μεράκι, αγάπη και έναν μικρό αμπελώνα. Το 2006, τρέφοντας πάντα τον απαραίτητο σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, ξεκινήσαμε να καλλιεργούμε τα αμπέλια μας, εφαρμόζοντας συστήματα ολοκληρωμένης διαχείρισης και βιολογικής καλλιέργειας.
Το 2009, δημιουργήσαμε το ιδιόκτητο οινοποιείο, το οποίο απόκτησε μορφή ατομικής επιχείρησης, με κύρια δραστηριότητα την παραγωγή οίνου. Στόχος του, είναι η παραγωγή ποιοτικών κρασιών, με τα χαρακτηριστικά του μικροκλίματος της περιοχής.
Η οινοποίηση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές ζύμωσης και σταθεροποίησης, με ελεγχόμενο σύστημα ψύξης. Μετά την ζύμωση, το κρασί οδηγείται στα υπόγεια κελάρια για παλαίωση, και τοποθετείται σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, επιλεγμένα για την κατάλληλη οινοποίηση της κάθε ποικιλίας.
Επισκέψεις
Το οινοποιείο είναι ανοικτό σε επισκέψεις των οινοφίλων, αλλά και όλων όσοι θέλουν να γνωρίσουν από κοντά τον μαγικό κόσμο του κρασιού.
Η επίσκεψη περιλαμβάνει μια σύντομη περιήγηση στον αμπελώνα, καθώς και ξενάγηση στους χώρους της παραγωγής, της εμφιάλωσης, και της παλαίωσης. Ο επισκέπτης, έχει επιπλέον τη δυνατότητα να δοκιμάσει τα κρασιά του Κτήματος σε ειδική αίθουσα. Το οινοποιείο λειτουργεί από τις 9:00 έως τις 17:00, για τις υπόλοιπες ώρες και ημέρες κατόπιν συνεννοήσεως. Η επικοινωνία μπορεί να γίνει στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
24ο χλμ. Καλαμπάκας – Δεσκάτης
(χωριό Γάβρος) Καλαμπάκα